Κίνησης πολιτών Αγίας Άννας

Κίνησης πολιτών Αγίας Άννας
  • Επιλέξτε Σύλλογο

Η ΓΕΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Κίνηση Φορέων και Κατοίκων Αγίας Άννας
Το 2007 δραστηριοποιήθηκαν στην Αγία Άννα φορείς και κάτοικοι για να αντιμετωπίσουν την νέα μάστιγα της καταστροφής του περιβάλλοντος και του τοπίου που είχαν βάλει στόχο διάφορες Εταιρίες με διαφορετικές δραστηριότητες αλά με κοινό αποτέλεσμα.
ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ
Δεν είχαν περάσει πολλά χρόνια που οι κάτοικοι του χωριού πίστευαν πως είχαν γλυτώσει την καταστροφή του βουνού από την επέλαση των Λατόμων Μαρμάρου σε σημεία κοντά στο χωριό, αλλά και σε πιο απομακρυσμένα, που όμως ενοχλούσαν την δραστηριότητα των μόνων ανθρώπων που μέχρι τότε ζούσαν εκεί βόσκοντας τα κοπάδια τους ,των Κτηνοτρόφων.
Η νέα επέλαση είχε από όλα.
Εταιρίες κατασκευής Ανεμογεννητριών
Εταιρίες παραγωγής Ηλεκτρικού & Γραμμών Μεταφοράς
Εταιρίες Λατόμων Μαρμάρου 
Εταιρείες Μεταλλείων Βωξίτη
Εταιρίες Ιχθυοκαλλιεργειών

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙΣ
Ποιος είναι ο Φύλακας?
Ποιες υπηρεσίες του κράτους υπάρχουν για να υπηρετούν και να προστατεύουν τον Πολίτη.
Ποιος μπορεί να προστατέψει τον απλό άνθρωπο?
Αυτόν που από Γενιά σε Γενιά ζει και εργάζεται σε αυτά τα χώματα, σε αυτά τα Βουνά ?
ΠΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Δεν πάει άλλο …Γενάρης του 2007 στο Κοινοτικό κατάστημα ,συνάντηση ο Πολιτιστικός σύλλογος και χωριανοί που οργανωμένα είχαν αρχίσει να συζητάνε για το πρόβλημα …
Απόφαση …..
Την Κυριακή 21-2-2007 συνάντηση στο Καφενείο του Αντώνη να μιλήσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για αυτά που έρχονται.
Αποτέλεσμα ..
Κίνηση Φορέων και Κατοίκων Αγίας Άννας

 

Ανεμογεννήτριες
Με νέα απόφαση του δασαρχείου Λιβαδειάς, διακόπτονται επίσημα οι εργασίες επέκτασης της αιολικής εγκατάστασης στο «Περδικοβούνι». Η απόφαση είναι κατηγορηματική και δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τον παράνομο και αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.».
Πέρα από τη διακοπή εργασιών, το σημαντικό στο έγγραφο του δασαρχείου Λιβαδειάς είναι ότι θέτει θέμα συνολικής επανεξέτασης της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου, απόφαση που αποτελεί τον «πυρήνα» της αδειοδότησης. Πιο συγκεκριμένα, το δασαρχείο Λιβαδειάς ζητά από την εταιρεία: να σταματήσει κάθε εργασία, που δεν προβλέπεται από την υπάρχουσα έγκριση επέμβασης να κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα προβλεπόμενα, προκειμένου να εξετασθεί: η δυνατότητα για την έκδοση νέας απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (που να ενσωματώνει, όμως, το σύνολο του έργο), η τροποποίηση της άδειας εγκατάστασης, ο καθορισμός του ανταλλάγματος και, στη συνέχεια, η εγκατάστασή της με πρωτόκολλο εγκατάστασης.